Sportkinesitherapie & Revalidatie - Back2Basics
#
What we do @ Back

Sportkinesitherapie & Revalidatie

  • Sportkinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op recreatieve en professionele sporters. Enerzijds wordt er gefocust gelegd op het behandelen van sportblessures en anderzijds op het voorkomen (meer info: Performance & Preventie) ervan. 

  • Om uw lichaam terug in top-conditie te krijgen begrijpen onze kinesisten uw sport en hoe uw letsel ontstaan is. Bij het opstellen van een revalidatieplan wordt steeds naar uw persoonlijke doelen gekeken, gecombineerd met de noden eigen aan uw sport. Zo wordt u tijdens uw herstel altijd vakkundig begeleid..

    "Het begrijpen van uw doelen en het ontstaan van uw blessure is cruciaal om u terug te laten sporten"
  • Om dit mogelijk te maken volgen we een specifiek traject binnen de revalidatie om zo de vooropgestelde doelen (Return to Run, Return to Train, Return to Play, …) te bereiken.

    Door middel van onze screening gaan we het revalidatieproces begeleiden. Zo kunnen we onze revalidatieprotocollen stapsgewijs afwerken met tussentijdse testings om het herstelproces te objectiveren. We proberen de fouten in het subjectief gevoel van klant en kinesist te ondersteunen met een gestructureerde werking, ondersteund door objectieve testen. Dit waarborgt eveneens een sterke mentale ondersteuning die de klant wegwijs maakt van waar hij/zij staat en naar waar we naartoe werken om de einddoelen te bereiken.

    "We objectieveren elke stap van uw revalidatieproces om snel en correct uw einddoelen te bereiken"
  • Door onze zeer intensieve samenwerking met sportartsen en (orthopedische) specialisten kunnen wij u, via ons uitgebreid netwerk, snel en efficiënt een doorverwijzen voor zowel consultatie, opvolging, infiltraties, medische beeldvorming, … dit alles om u zo goed en snel mogelijk te helpen.